Aktuelt

Nyheder for den kommende periode
fra p. Gregor

Påskevandet forbliver i kirken indtil pinse og kan tages med hjem i medbragte flasker.

I maj måned bedes rosenkransen som sædvanlig om søndagen før højmessen kl. 9.30.

Den næste forsangeraften finder sted tirsdag den 24. maj kl. 19.30. Det ville være dejligt, hvis mange menighedsmedlemmer kunne deltage – jo bedre vi forbereder os, jo mere festlige bliver vores gudstjenester.

Torsdag den 26. maj fejrer vi Kristi Himmelfartsdag. Højmessen begynder kl. 10.00; det betyder selvfølgelig, at der er ingen messe kl. 18 på den dag.

Biskop Czeslaw inviterer hjerteligt alle menigheder i bispedømmet til valfarten til benediktinerindeklosteret på Åsebakken søndag den 29. maj. Det ville være dejligt, om et stort antal troende efter to års Corona-pause ville tage imod invitationen, selv om vi er klar over, at Åsebakken (nord for København) er meget langt fra Vejle. Det nøjagtige program kan findes på bispedømmets hjemmeside www.katolsk.dk. 

Mere relevant for mange her i Jylland er helt sikkert den traditionelle valfart for hele bispedømmet til Øm (Skanderborg Kommune), som finder sted søndag den 12. juni. Valfartsprogrammet begynder om formiddagen (nøjagtige oplysninger kommer snart), pontifikalmessen ved valfartskirken holdes kl. 14.30. I våbenhuset hænger en liste, hvor man kan tilbyde eller få en kørelejlighed til Øm. Vi beder så mange menighedsmedlemmer som muligt om at deltage i valfarten, som altid er en vigtig og styrkende trosoplevelse. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. OBS: For dem som kan ikke deltage i valfarten er der en messe på dansk på søndag, 12. juni, som begynder allerede kl. 9.00!

Søndag den 19. juni fejrer vi Kristi Legeme og Blods fest, som vi forbinder med Sct. Norberts fest. Efter Højmessen kl. 10.00 mødes vi i Sct. Norberts Hus; alle er meget velkomne og bedes venligst tilmelde sig på listen i våbenhuset.

En særlig begivenhed søndag, den 3. juli, bliver til en slags udfordring for vores menighed: da Tour de France-etapen passerer Vejle den dag, og hele midtbyen lukkes for trafik, vil det ikke være muligt at holde messe i Sct. Norberts Kirke! I stedet vil vi fejre Højmesse kl. 10.00 i Sct. Knuds Kirke, Fredericia, for alle katolikker både i Vejle og Fredericia, efterfulgt af kirkekaffe. Husk venligst at notere denne dato.  

Vi byder velkommen til fader Vasyl, den nye præst for den ukrainske græsk-katolske menighed her i Vejle. Da han også regelmæssigt skal fejre ukrainske messer i Aalborg, vil den byzantinske liturgi her i Vejle fra juni måned af finde sted hver 2., 4. og 5. søndag i måned.

P. Julian har desværre nogle helbredsproblemer i øjeblikket og er i Tyskland i et par uger på grund af en karoperation. Vi beder om jeres forståelse og ønsker P. Julian god bedring. 

Vi ønsker jer en god søndag og en velsignet uge

SNU

————

UKRAINE

Kære menighed.

Jeg har talt med Olha, som mange af jer sikkert kender. Hun vil meget gerne være med til at formidle indkvartering for ukrainske flygtninge.

Har du eller I mulighed for at være værtsfamilie, enten fordi I har plads i jeres bolig eller måske har et ledigt hus eller lejlighed, til rådighed, så kontakt Olha eller send besked til mig  (jeg ved Olha er hårdt trængt i øjeblikket) så skal jeg gå videre med oplysningen.

Læs også på Vejle kommunes hjemmeside, hvor der er en stor indsamling i gang på Vestre Engvej 54 med en lang ønskeliste. Olha nævner at der især mangler mad (tørkost) til forsvaret.

Åbningstider: mandag – fredag kl. 17-19
                      lørdag – søndag kl. 10-14    
ved større partier kontakt Steen på 40 35 00 87

Mange hilsner
Tenna Mikkelsen
Mail:  tenna.l.mikkelsen@gmail.com   eller tlf/sms 22461633

————-

Renoveringsarbejder i klosteret er i gang og medfører naturligvis nogle uundgåelige gener.
Klosterlivet af vores Præmonstratenserkommunitet er nu ved at komme i gang skridt for skridt. Vi inviterer hjerteligt til at deltage i fælleskabets middagsbøn fra Tidebogen om lørdagen efter den Hellige Messe kl. 11.30.

Præsterne forventer at flytte ind i deres nyrenoverede kloster i slutningen af maj.

– – – – –

Nis Schmidt fyldte 90 år søndag den 13. februar 2022.
Det blev fejret i kirken med en fødselsdagssang sunget af hans svigerdatter og 2 børnebørn sammen med menigheden.

Nis Schmidt

Nye Præster

Søndag den 28. november 2021 blev de 3 nye præster fra abbediet Hamborn udnævnt af biskop Czeslaw Kozon under højmessen kl. 10 – sognepræst pastor Michael Gregor Pahl O.Præm, andenpræst pastor Julian Rainer Backes O.Præm og andenpræst pastor Jakob Johannes Mannheimer O.Præm.
Udnævnelsen gælder for Sankt  Norberts Kirke i Vejle og Sankt Knuds Kirke i Fredericia.
Abbed Albert Dölken var tilstede.
Se livesending på Facebook!
Efterfølgende afholdtes menighedens adventsfest.

Biskop, abbed, nyudnævnte præster samt messetjenere