Aktuelt

Nyheder for den kommende periode

De nuværende Corona-restriktioner gælder til og med den 31. januar. Man skal stadig have mundbind/visir på, når man står op eller går rundt indenfor i kirkerne eller menighedens øvrige lokaler; man skal have coronapas for at deltage i messer, gudstjenester og kirkens evt. øvrige arrangementer, hvor der deltager mere end 100 personer (indendørs); kommunionen modtages fortsat på den måde, at de, der ønsker at modtage kommunionen i munden, kommer sidst.  

For at forskønne vores kirke har vi altid brug for folk til at tage sig af blomster-arrangementerne. Der er en liste i våbenhuset, hvor du er velkommen til at skrive dig op; det ville være godt at drøfte de planlagte blomsterarrangementer kort med pater Gregor. Udgifter kan selvfølgelig refunderes, hvis de relevante kvitteringer indleveres.

Bevægelsen Retten til liv arrangerer et kursus om abort og pro-life-argumentation, der primært henvender sig til unge mellem 15 og 35 år. Det kommer til at foregå i Århus Bykirke hver anden mandag kl. 19-21, med start mandag den 24. januar, og er også tilgængeligt online. Hvis du ønsker at tilmelde dig eller har spørgsmål, kan du gerne kontakte frivillig@rettentilliv.dk eller tage en af de informationsfoldere, som ligger i våbenhuset.

Næste lørdag, den 29. januar, mødes første kommunikanter igen til katekese kl. 9.30 i kirken.

Den 29. januar vil vores vietnamesiske menighedsmedlemmer også fejre den Hellige Messe på deres modersmål kl. 16.00 her i kirken.

Alle, der har lyst til at bidrage med et indlæg til det næste sogneblad, bedes at huske redaktionsfristen som er søndag, den 6. februar.

Som sædvanlig fejrer vi festen for Herrens fremstilling i templet (Kyndelmisse) den første søndag i februar, dvs. den 6. februar 2022. Vi inviterer især forældre og faddere til de børn, der blev døbt sidste år; ved festmessen bliver børnene velsignet og får dåbsdråben med deres navn og dåbsdato.

Søndag den 20. februar vil der være musik af Johann Sebastian Bach til højmessen. Chaconne fra Partita nr. 2 og Prelude fra Partita nr. 3 bliver udført af violinist Kajetan Marek Bałaban til messen. Med hensyn til liturgien bliver Chaconne delt i flere fragmenter. Vi anbefaler at komme i god tid, da musikken vil begynde lidt før kl. 10.00. 

På grund af det formodentlig stigende Corona-smittetal i de kommende uger har menighedsrådet besluttet at udsætte fastelavnsfesten i år.

Det nye menighedsråd vil blive valgt den 3. april. Valgstyrelsen sørger for den korrekte procedure; valglisten ligger til gennemsyn i sakristiet og kan konsulteres mellem den 2. februar og 6. marts efter hver messe. 

Vi ønsker jer en god søndag og en velsignet uge!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Renoveringsarbejder i klosteret er nu i gang og medfører naturligvis nogle uundgåelige gener.
Klosterlivet af vores Præmonstratenserkommunitet er nu ved at komme i gang skridt for skridt. Vi inviterer hjerteligt til at deltage i fælleskabets middagsbøn fra Tidebog om lørdagen efter den Hellige Messe kl. 11.30.
Interesserede i en Katolsk Lommebog kan købe den nye udgave for 2022 (uden plastikomslag) for 125 kr. Eksemplarer ligger i våbenhuset, betaling sker bedst via MobilePay (Nr. 71498).

Nye Præster

Søndag den 28. november blev de 3 nye præster fra abbediet Hamborn udnævnt af biskop Czeslaw Kozon under højmessen kl. 10 – sognepræst pastor Michael Gregor Pahl O.Præm, andenpræst pastor Julian Rainer Backes O.Præm og andenpræst pastor Jakob Johannes Mannheimer O.Præm.
Udnævnelsen gælder for Sankt  Norberts Kirke i Vejle og Sankt Knuds Kirke i Fredericia.
Abbed Albert Dölken var tilstede.
Se livesending på Facebook!
Efterfølgende afholdtes menighedens adventsfest.

Biskop, abbed, nyudnævnte præster samt messetjenere